Site icon El Triangle

Aragonès viatjarà a Corea del Sud per obrir una altra delegació de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret (ACN, Marta Vidal)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, viatjaran del 27 al 30 de novembre a Corea del Sud. El viatge institucional servirà per inaugurar la delegació de la Generalitat al país, a més de concretar diverses trobades amb institucions coreanes i “enfortir” els llaços econòmics i comercials.

Segons ha informat la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, Aragonès i Serret també se citaran amb el governador de Gyeonggi, Kim Dong-yeon; i amb l’alcalde d’Incheon, Yoo Keong-bok. A més, el president català mantindrà trobades amb empreses del país amb interessos compartits amb Catalunya en l’àmbit tecnològic, l’automoció, bateries elèctriques i gestió de l’aigua, entre d’altres.

Es tractarà de la primera visita institucional d’Aragonès a Àsia. Amb aquest, el president haurà fet 16 viatges durant la legislatura en els quals ha visitat 15 països d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia.

Serret, al Japó

Després de Corea, la consellera Serret viatjarà també al Japó amb el mateix objectiu de reforçar els vincles institucionals entre els dos països i de consolidar el desplegament de la presència del govern català al continent asiàtic. El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern del Japó mantenen una relació “intensa i estable” des de fa molts anys, que es concreta a través de l’anomenat Pla Japó.

L’objectiu de l’executiu català és intensificar encara més aquesta relació amb la posada en marxa de la delegació al Japó, creada el maig del 2022 i encapçalada per Mònica Castellà des del gener d’aquest any. La consellera, acompanyada de la delegada, mantindrà diverses reunions institucionals entre els dies 1 i 4 de desembre.

Exit mobile version