Site icon El Triangle

Podemos considera el nou govern una victòria de “les posicions més conservadores”

El portaveu de Podemos, Pablo Fernández

Podemos ha acusat aquest dilluns el president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, de deixar-lo fora del nou executiu de coalició “perquè el PSOE estigui còmode, perquè no hi hagi ningú que digui veritats incòmodes”, que “pressioni al govern per l’esquerra” o que “incomodi” el poder judicial.

El portaveu morat, Pablo Fernández, ha considerat que amb la formació del nou govern “guanyen les posicions més conservadores”, i ha jutjat “lamentable” el fet que Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles repeteixin, respectivament, com a ministres de l’Interior i de Defensa. “Això aventura que poques transformacions progressistes es donaran la pròxima legislatura”, ha afegit.

Fernández ha presentat el nou govern com “una molt mala notícia per a Espanya”, adduint que “limita, quan no talla completament, les possibilitats de transformacions profundes i de canvis reals”.

Sobre l’exclusió de Podemos, el portaveu morat també ha afirmat que el seu partit va impulsar “les mesures més ambicioses” de l’anterior mandat i ha destacat que ara l’han deixat fora “per exemple, perquè ningú en el Consell de Ministres digui que s’ha de detenir [el president d’Israel, Benjamin] Netanyahu”; o exigeixi que Espanya, amb la presidència de torn de la UE, “trenqui relacions diplomàtiques amb Israel”; o que ningú “incomodi de veritat el poder econòmic, el poder judicial i el poder mediàtic”.

Exit mobile version