Site icon El Triangle

El baròmetre del CEO diu que el PSC guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya

El líder del PSC, Salvador Illa, intervenint en presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès

El PSC guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament amb 39-45 escons per davant d’ERC que es quedaria amb entre 29-34, segons el baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Junts seria la tercera força a la cambra catalana amb 19-24 mentre que el PPC, que ara en té 3, se situaria com a quart partit amb una forquilla d’entre 12 i 17 diputats.

Els comuns pujarien una mica amb entre 10 i 14 escons, Vox se situaria darrere amb 6-9 diputats i la CUP seria el partit amb menys representació amb 4-8. Ciutadans, que ara té 6 diputats, es quedaria fora del Parlament. La suma dels diputats independentistes, amb una forquilla d’entre 52 i 66 escons, no arribaria a la majoria absoluta dels 68 diputats.

L’enquesta s’ha realitzat entre el 9 d’octubre i el 7 de novembre, per tant, la pràctica totalitat de les enquestes es van fer abans de l’acord entre ERC i PSOE per a la investidura, el passat 2 de novembre. I totes són anteriors al pacte entre PSOE i Junts, que es va fer públic el 9 de novembre. Això sí, les respostes dels enquestats es van dur a terme enmig de les negociacions per a la investidura.

Primera força a Catalunya en unes eleccions generals
El PSC tornaria a guanyar a Catalunya les eleccions generals amb una forquilla d’entre 15 i 18 escons tot i baixar respecte a les últimes eleccions del 23-J, quan en va obtenir 19, segons el baròmetre del CEO. El PP passaria a ser el segon partit amb 9-11 escons, superant els 6 aconseguits a les últimes eleccions.

ERC es quedaria igual o incrementaria fins a 3 escons (7-10) mentre que Junts amb una forquilla entre 5 i 8 podria perdre 2 escons, quedar-se igual o augmentar-ne un, ja que el 23-J va obtenir 7 representants. Segons l’enquesta, la CUP obtindria un diputat, ara no en té cap; els comuns baixarien la seva representació amb 3-6 i Vox es quedaria amb 1-2.

Exit mobile version