Site icon El Triangle

La Guàrdia Civil suspèn tres agents que han criticat l’amnistia i el govern d’Espanya

Guàrdia Civil

El director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, ha decretat aquest dilluns la suspensió cautelar durant tres mesos de sou i feina de tres agents per una “falta molt greu” per haver-se manifestat públicament contra l’amnistia i el govern espanyol, segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat l’ACN.

Es tracta d’un sergent i un agent de l’associació professional minoritària Aprogc i d’un de la Jucil, majoritària en el cos. Pel que fa als dos primers, van ser els autors d’un comunicat penjat a la web d’Aprogc en què afirmaven que “el pacte [per l’amnistia] pretén buidar de contingut la missió constitucional” que tenen encomanada i que aquesta missió els exigeix “parlar alt i clar” per dir que volen “continuar complint i fent complir la llei” vessant fins a “l’última gota de sang”, si cal.

Quant a l’agent de Jucil, va qualificar públicament de “fellonia” i “traïció” que el president espanyol, Pedro Sánchez, defensés l’amnistia davant del comitè federal del PSOE. De fet, l’agent no es va expressar personalment, sinó a través del perfil a X de l’associació.

Si l’expedient acaba resolent que els agents han comès una falta molt greu, la conseqüència pot ser l’expulsió del cos.

Exit mobile version