Site icon El Triangle

L’Ajuntament de Barcelona permet que els empleats es jubilin fins dos anys abans cobrant el sou

L'Ajuntament de Barcelona (ACN)

L'Ajuntament de Barcelona (ACN).

L’Ajuntament de Barcelona permet que els seus treballadors puguin deixar de treballar dos anys abans de jubilar-se mantenint el seu sou. Ho ha avançat el diari ARA i ho han confirmat fonts municipals a l’ACN. Els empleats poden acumular fins a un any de dies personals no gaudits i el consistori els premia amb el doble de dies que poden fer servir al final de la seva vida laboral. Alhora, els bonifica amb un dia per cada any treballat i per cada quinquenni.

L’ajuntament ha defensat la mesura en considerar que fa possible “una millor organització” i facilita el “rejoveniment” de la plantilla. Està en vigor des de finals del 2021. D’acord amb el consistori, aquesta fórmula s’anomena cessament progressiu i és una nova figura que recull el darrer Acord de Condicions Laborals 2021-2024, que va entrar en vigor el passat 24 de desembre de 2021.

Des del consistori han indicat que tant el conveni com la mesura han estat ratificats pels sindicats CCOO i UGT i aprovats al plenari del Consell Municipal. En aquesta línia, han assegurat que aquesta millora és una gran reivindicació sindical a la qual l’ajuntament ha donat resposta.

Exit mobile version