Site icon El Triangle

Dues de cada tres escoles bressol privades detecten retards en el desenvolupament de nens per sobreexposició a pantalles

Escola bressol

Dues de cada tres escoles bressol privades catalanes han detectat un retard global en el desenvolupament dels infants a causa de la sobreexposició a les pantalles, segons una enquesta difosa entre els més de 100 centres educatius privats adherits a l’Associació Catalana de Llars d’Infants.

Gairebé el 75% d’aquests centres han assenyalat el retard en l’aprenentatge del llenguatge com el principal aspecte de desenvolupament afectat, seguit per les dificultats per menjar (46%) i per l’aïllament social (42%), destaca l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Més del 30% identifiquen problemes a l’hora d’establir vincles relacionals amb el professorat o altres infants, dificultat per agafar el son i retard en el desenvolupament psicomotriu, segons la mateixa informació.

L’Associació Catalana de Llars d’Infants ha fet aquest divendres una crida per “protegir” els infants de les pantalles i ha recordat la importància que a l’etapa dels 0 als 3 anys es donin les condicions adients perquè l’infant tingui “un creixement maduratiu correcte”.

“Només així facilitarem que aquests nens i nenes se sentin segurs en un moment quan comencen a explorar el seu entorn”, ha afirmat aquesta patronal, que ha recomanat a les famílies que s’impliquin per prioritzar l’aprenentatge presencial.

Exit mobile version