Site icon El Triangle

La Generalitat coincideix amb el “plantejament global” de la proposta de Sumar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà (Rubén Moreno/Generalitat)

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, creu que la carpeta de l’amnistia “avança correctament i està madura” i, en una entrevista a Ser Catalunya, ha indicat que l’executiu català està d’acord en el “plantejament global i l’anàlisi” del document que Sumar ha presentat aquest dimarts. Tot i això, ha avisat que “no es tracta d’apuntar-se medalles” sinó que hi hagi una “bona llei d’amnistia”.

Vilagrà ha considerat que la carpeta de l’amnistia s’està negociant “en els termes correctes i està avançada”, i ha insistit que el govern català ja la dona per descomptada. Pel que fa a l’informe jurídic plantejat per Sumar, Vilagrà ha assenyalat que aquest dictamen ja està referenciat a la llei que els partits independentistes van presentar al Congrés i que no va ser admesa a tràmit, i ha considerat que “no es tracta que públicament anem explicant coses, sinó que tanquem un bon acord”.

La consellera no ha volgut entrar en què s’està negociant pel que fa a la carpeta de l’autodeterminació, i amb relació a Rodalies, sí que ha demanat que hi hagi un “acord polític” sobre el traspàs integral abans de l’eventual investidura de Pedro Sánchez. Es tracta, segons ha dit, d’acordar els “termes i condicions” i deixar per a després els “serrells tècnics” que podrien trigar setmanes o mesos a definir-se.

Exit mobile version