Site icon El Triangle

El TEDH comença a analitzar els recursos dels nou condemnats per l’1-O

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha començat a analitzar els recursos que els dirigents del procés condemnats per l’1-O van interposar contra la sentència del Tribunal Suprem. Estrasburg ha donat a l’Estat fins al 12 de gener per respondre a una sèrie de qüestions sobre les presumptes violacions de drets fonamentals al·legades pels nou condemnats.

Entre les preguntes que formula el TEDH a les autoritats espanyoles hi ha una sobre si el Suprem va aplicar una “interpretació imprevisible i expansiva del delicte de sedició i malversació” i si la condemna va ser per un “exercici legítim dels seus drets a la llibertat d’associació i expressió”, tal com defensen els líders independentistes condemnats per l’1-O.

El fet que Estrasburg formuli les preguntes a Espanya no vol dir que els recursos s’hagin admès a tràmit, sinó que el TEDH comença a analitzar-los després d’haver fet una “avaluació preliminar de l’admissibilitat”, recull l’ACN.

Altres qüestions plantejades a les autoritats espanyoles són si es va “violar el dret a la defensa” dels condemnats, si la sentència “no estava basada en cap prova” i si els drets que els condemnats al·leguen es van violar, van ser “per a una finalitat diferent de les previstes a la Convenció”, afegeix la mateixa informació.

Exit mobile version