Site icon El Triangle

Ja hi ha més de 80 ossos a les muntanyes del Pirineu

Una ossa amb dos cadells de primer any (Generalitat de Catalunya)

Una ossa amb dos cadells de primer any (Generalitat de Catalunya).

L’associació ecologista Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) va publicar ahir un vídeo d’una ossa acompanyada de dos nous cadells d’os a la Val d’Aran. Els van filmar pel seguiment d’aquesta espècie en una zona on abunden les baies. Els cadells van passar hores menjant-les sota la vigilància de la femella adulta.

DEPANA ha explicat que aquests cadells d’os no s’havien albirat fins a la data a la Val. Fins al mes de juliol s’havia confirmat el naixement d’almenys mitja dotzena de nous cadells d’os al Pirineu, segons dades publicades pel Govern francès. Amb aquests la població d’ossos a la serralada superaria el llindar dels vuitanta exemplars.

Aquesta xifra podria augmentar si es confirma que els cadells albirats al llarg d’aquest estiu a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà són exemplars diferents dels que es van albirar en sòl francès.

Objectiu: conservació de l’os bru

La conservació de l’os bru és una de les prioritats de DEPANA, atès que és l’espècie més amenaçada del Pirineu. Tot i ser una “espècie de protecció prioritària” a les Directrius de la Unió Europea, l’os bru es troba en greu perill d’extinció al Pirineu.

Entre les actuacions de DEPANA hi ha el seguiment i la vigilància de l’espècie; la millora de l’acceptació i la informació sobre de l’os bru, amb un web actualitzat per millorar la informació dels ossos amb fotos, vídeos, localitzacions, població actual i els aspectes més interessants sobre la reintroducció i conservació dels plantígrads, i les actuacions de millora i protecció de l’hàbitat, així com denúncia de les agressions que s’hi puguin produir.

Exit mobile version