Site icon El Triangle

El PP apel·la també al PSOE, però no dona per perduts els vots del PNB

El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, en roda de premsa (ACN)

El dirigent del PP Borja Sémper ha defensat parlar amb tots els grups de cara a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, inclòs el PSOE. “Estem condemnats a no entendre’ns?”, ha qüestionat Sémper en una entrevista a RNE, on ha negat que la seva apel·lació sigui només als diputats socialistes “incòmodes” amb l’actual escenari. Tot i aquesta crida, el popular ha negat que donin els vots del PNB per perduts.

Sémper ha reconegut que és “complicat” que Feijóo tingui una majoria per a ser investit president, però “no és impossible”. “L’alternativa és quedar-se de braços plegats a casa”, ha dit, per justificar l’intent. Sobre la seva crida al PSOE, Sémper ha reivindicat que els dos grans partits puguin actuar amb “grandesa” i “profunditat de debat”. “Espanya no ha d’afrontar una reforma del sistema sanitari? I educatiu?”, ha assenyalat el popular, posat com a exemple de carpetes que creu que s’haurien d’obrir. A més, ha dit que “fa massa temps” que es parla del referèndum d’autodeterminació, l’amnistia i els indults. “Cal corregir l’agenda”, ha sostingut.

Preguntat per quin sentit té, aleshores, reunir-se amb Junts, el dirigent del PP ha dit que s’ha de parlar amb tothom, malgrat que els de Jordi Turull tenen com a prioritat la independència. Un fet, segons Sémper, que els situa “fora de la racionalitat política”. En aquest sentit, ha admès que és gairebé “impossible” arribar a cap acord amb ells. Tot i això, ha reivindicat obrir “un procés de converses institucionals” amb tots els grups de la cambra excepte EH Bildu.

Exit mobile version