Site icon El Triangle

Barcelona castiga l’incivisme: orinar, fer pintades o beure a la via pública ja surt més car

Un cotxe de la Guardia Urbana patrulla per la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona ha endurit les sancions per incivisme a la via pública i des d’aquest divendres ja suposen uns imports més elevats. De mitjana, es tracta d’un increment del 55% de imports previstos per algunes sancions. Es tracta d’una mesura que ja va anunciar el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, a finals de juliol, i que ha entrat ara en vigor.

L’objectiu del consistori, segons Batlle, ha estat incrementar en un 55% les sancions d’aquelles activitats “més visibles i molestes”, com orinar a la via pública, fer pintades a edificis o beure al carrer. Segons ha explicat, la Guàrdia Urbana ja ha donat les indicacions als agents i s’han adequat els seus dispositius PDA per tramitar les sancions amb els nous imports.

L’Ajuntament espera que l’enduriment “millori la qualitat” de les activitats que tenen lloc a l’espai públic. En aquest sentit, i tal com va explicar Batlle quan va presentar la mesura, els exemples d’incivisme que més cars sortiran a la ciutadana són orinar al carrer (que passa de 200 a 300 euros) i fer pintades a edificis (de 300 a 500 o fins a 600 si són edificis patrimonials). Així mateix, la sanció per beure al carrer es podria elevar també fins a 600 euros depenent del cas.

La mesura s’emmarca dins el ‘Pla Endreça’ de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu la millora de les percepcions sobre neteja i inseguretat a la ciutat i que preveu fomentar el civisme i la convivència. “El Pla Endreça suposa limitar activitats invasives a l’espai públic”, ha sentenciat Batlle en unes declaracions.

Exit mobile version