Site icon El Triangle

Sumar diu que les converses amb ERC i Junts “avancen positivament”

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, en una roda de premsa (ACN)

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha assegurat que les converses amb ERC, Junts , EH Bildu, PNB i BNG per investir Pedro Sánchez “avancen de forma positiva”. En una entrevista a la Cadena SER, el portaveu de la formació de Yolanda Díaz ha apuntat que “tots volem que això surti bé” i que cap dels partits nacioalistes vol “donar-li una segona oportunitat al PP i Vox”.

Urtasun ha mantingut discreció pel que fa al contingut de les converses entre les diverses formacions, i ha afirmat que “és aviat per parlar de contingut i del que negociarem”. No obstant això, el portaveu de Sumar ha considerat que el “bloc progressista” s’ha de veure reflectit en una majoria a la Mesa del Congrés dels Diputats, i això ha d’incloure els “partits nacionalistes”.

D’altra banda, Urtasun també ha reclamat “més ambició” al PSOE de cara a la negociació del programa del pròxim govern de coalició i ha lamentat que, en els primers contactes, els socialistes hagin posat sobre la taula plantejaments “clarament insuficients” i poc concrets. Per això, el portaveu de Sumar demana al partit de Sánchez que “s’assegui a negociar seriosament un govern de coalició que sigui ambiciós”.

Exit mobile version