Site icon El Triangle

La Generalitat formarà més de 1.700 professionals per prevenir la violència masclista en entorns d’oci

Punt Lila al centre comercial La Maquinista de Barcelona

El Departament d’Igualtat i Feminismes intensifica la prevenció de les violències masclistes en l’oci i els espais públics davant l’increment d’activitats multitudinàries com concerts i festes majors durant l’estiu. Per segon any consecutiu, impulsa formacions adreçades a les plantilles dels ens locals i les entitats que gestionen els Punts Liles per millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci i l’espai públic. En conjunt, es formarà a més de 1.700 persones i s’arribarà a 150 municipis d’arreu de Catalunya.

L’objectiu d’aquestes formacions és que el personal d’espais i esdeveniments amb volums de públic importants tinguin les eines per detectar les violències masclistes que es puguin produir, fer una primera atenció adequada i activar els circuits, recursos i serveis necessaris per fer front a la situació. Les formacions posen el focus especialment en les violències sexuals que són les més invisibilitzades.

Els continguts d’aquesta segona edició es divideixen en tres blocs temàtics: el primer bloc ofereix una aproximació a les violències masclistes en els espais d’oci i espai públic i les possibles estratègies de prevenció i d’actuació; el segon, se centra, específicament, en l’assessorament per a la creació i millora del funcionament dels Punts Liles; i en el tercer bloc es treballen casos pràctics perquè tot el personal implicat sigui capaç d’atendre els casos de la millor manera possible i activar els circuits i serveis corresponents. A més, aquest any també es realitzaran diverses sessions especials dirigides a personal i organitzadors de grans esdeveniments i espais que concentren grans volums de públic com centres comercials, festes populars o festivals.

El subdirector de Sensibilització i Prevenció d’Igualtat i Feminismes, Rubén Sánchez Ruiz, ha indicat que “la prevenció és clau en la lluita contra les violències masclistes i cal que tothom s’hi sumi perquè sigui efectiva”. En aquest sentit, ha dit que s’ha fet un pas més en el desplegament de la prevenció comunitària i ha recordat que “la millor política contra les violències masclistes és la que evita que es produeixin, i aquesta prevenció s’ha de fer al carrer, a cada barri, a cada poble i a cada ciutat, on transcorre la vida de les dones, les adolescents i les nenes”.

Exit mobile version