Site icon El Triangle

Denuncien greus negligències en pisos d’acollida a Barcelona

Roda de premsa CGT

CGT de Catalunya ha denunciat aquest dijous que el grup empresarial Sociohabitatge, que gestiona part dels contractes públics d’allotjament temporal d’emergència social a Barcelona, abusa de les treballadores i té “importants irregularitats” en aquest servei.

En roda de premsa, el sindicat ha denunciat les “jornades laborals infrahumanes, amb una ràtio d’una treballadora per a més de 45 usuaris, horaris setmanals de 48 hores o més, salari per sota del conveni d’acció social, manca d’horaris anuals i de centre de treball fix, amb canvis fins i tot a diferents poblacions”.

A més, alguns centres residencials d’aquest grup empresarial barregen tipologies de persones, com dones víctimes de violència masclista amb els seus fills menors amb homes agressors amb delictes i/o acusacions per violència masclista, persones amb problemes mentals, politoxicomanes i famílies refugiades, sense llar, desnonades, grans dependents o persones amb discapacitat intel·lectual. Tot plegat, en un context de deixadesa i de manca d’atenció.

L’empresa Sociohabitatge no ha contestat les trucades efectuades per EFE, per donar-ne la versió d’aquesta denúncia.

Per part seva, l’Ajuntament de Barcelona ha indicat a EFE que el consistori “no manté relació directa amb Sociohabitatge ni ha rebut cap queixa amb relació als serveis que presta”.

Exit mobile version