Site icon El Triangle

Es dupliquen les denúncies relacionades amb la LGTBIfòbia el 2023

Quatre noies d'esquenes amb la bandera LGTBI durant la rua del Pride de Barcelona (ACN)

Les denúncies relacionades amb la LGTBIfòbia s’han incrementat un 47% durant el primer trimestre de 2023 respecte al mateix període de l’any anterior a Catalunya. Ho han apuntat fonts dels Mossos d’Esquadra coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull per a l’alliberament LGBTI+. Així, han indicat que en els primers tres mesos de l’any s’han denunciat 70 casos, 33 més que de gener a març del 2022. Alhora, la policia ha apuntat que els delictes que més s’han produït són les agressions, les amenaces i les coaccions.

Els Mossos ja han detingut o investigat 96 persones, 30 dones i 66 homes, per successos d’aquesta tipologia, mentre que durant tot l’any 2022 les dades van ser de 317 detinguts o investigats, dels quals 70 dones i 247 homes. Pel que fa a les víctimes, durant el primer trimestre del 2023 han estat víctimes d’LGTBIfòbia 133 persones. Aquesta xifra és significativament superior a la del mateix període de 2023, quan 54 persones van presentar denuncies. A més, durant tot l’any 2022, 390 persones van ser víctimes d’odi i discriminació per LGTBIfòbia.

La policia catalana ha recordat que, amb l’objectiu de protegir la llibertat, la seguretat ciutadana i la lluita contra qualsevol mena de discriminació, es duu a terme amb una feina transversal amb reunions i trobades amb organismes, autoritats públiques, associacions, ONG i altres entitats per intercanviar informació i conèixer les seves demandes i inquietuds. A més, ha comentat que manté una coordinació permanent amb la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Catalunya i també fa tasques de prevenció i formació.

Els Mossos també han recordat la importància de denunciar qualsevol fet delictiu per lluitar contra la xifra oculta i acabar amb la impunitat amb la qual actuen els agressors, sobretot en aquest tipus de delictes.

Exit mobile version