Site icon El Triangle

Processat per terrorisme l’home que va enviar cartes amb explosius a Sánchez i Robles

L'home que hauria enviat les cartes amb material explosiu

El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha processat pels delictes de terrorisme i fabricació i ús d’artefactes explosius amb finalitat terrorista l’home de 74 anys detingut a Burgos per l’enviament de sis cartes amb explosius el passat mes de novembre al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la ministra de Defensa, Margarita Robles, a les instal·lacions de l’empresa Instalaza a Saragossa, a les ambaixades d’Estats Units i Ucraïna a Madrid i al centre de satèl·lits de la Base Aèria de Torrejón de Ardoz.

En la interlocutòria, el jutge atribueix a l’acusat, Pompeyo González, el delicte de terrorisme perquè, tot i que no hi ha indicis que pertanyi a un grup terrorista organitzat, les seves accions, el context d’una guerra, la viabilitat dels artefactes i els destinataris “evidencien que en l’ànim del processat està present l’objectiu d’alterar la pau pública” i transmetre el missatge que les accions les haurien comès persones vinculades a Rússia pel suport de l’Estat a Ucraïna, amb l’objectiu d’obligar els poders públics a desistir d’aquesta actitud.

Els dos delictes se li atribueixen en la seva modalitat agreujada, ja que els enviaments es van adreçar a persones com el president del govern espanyol i la ministra de Defensa, amb noms i cognoms.

En la resolució, el magistrat també detalla els indicis contra l’home, com ara tot el material que es va trobar a casa seva, la coincidència de l’ADN trobat en els artefactes explosius i el seguiment de les cartes enviades. Amazon també ha informat que l’home va comprar entre juny i juliol un quilo de nitrat potàssic pur, cable amb metxa, interruptors i filaments de coure i bombetes incandescents.

Després, va comprar plantilles per escriure números i lletres, broques, cargols, etiquetes adhesives i altres materials. Les etiquetes coincideixen amb les de les cartes, així com les lletres i els números.

Exit mobile version