Site icon El Triangle

Junqueras aposta per “acords programàtics de mínims” amb Junts, comuns i la CUP pel 23-J

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en roda de premsa al Parlament (ACN)

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat “acords programàtics de mínims” entre els partits “a favor del dret a l’autodeterminació i l’amnistia” en les eleccions pel 23-J. Després d’una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament, el líder republicà ha assegurat aquest dimecres, amb relació al “front democràtic” d’Aragonès,  que “hauria de ser fàcil” compartir posicions a Madrid amb Junts, els comuns i la CUP sobre “la llengua, l’escola, la cultura, l’economia, les infraestructures, les llibertats i la lluita contra la repressió”.

“Les eleccions són una batalla entre Catalunya i una Espanya reaccionària, entre la Catalunya republicana i l’extrema dreta reaccionària”, ha manifestat Junqueras, que també ha considerat que “no podem permetre que el partit dels socialistes caigui en la temptació de tornar a facilitar una investidura del PP”.

Per “contribuir” a un marc d’acords per a les eleccions generals, Junqueras ha defensat que la presidència del Parlament l’ocupi “algú de Junts” i que es prioritzin els acords independentistes per als acords municipals i supramunicipals. “Quan el país és atacat des de l’extrema dreta, la millor resposta és reforçar les institucions de Catalunya, també la presidència del Parlament”, ha afirmat.

D’altra banda, preguntat pels pactes a l’Ajuntament de Barcelona, Junqueras ha insistit que “el millor” per a la capital de Catalunya és que “hi hagi un alcalde vinculat a un partit independentista i compromès amb la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació. I no altres fórmules que ja les van utilitzar en contra nostra”, ha reblat, referint-se al pacte entre socialistes i comuns, amb el suport de Manuel Valls, que va impedir al candidat republicà Ernest Maragall ser alcalde.

Exit mobile version