Site icon El Triangle

Condemnat un empresari per amenaçar d’acomiadar treballadors si votaven CCOO

Sense títol

Sense títol

Un jutjat penal 28 de Barcelona ha condemnat a tres mesos de presó un empresari que va amenaçar la plantilla d’acomiadar-ne un 25% si CCOO guanyava les eleccions sindicals del 2019. El jutge relata que el propietari de Groundl va convocar dues assemblees el setembre i el novembre de 2019 al magatzem del Prat de Llobregat, quan s’estava en ple procés d’eleccions sindicals, per tal de coaccionar la plantilla en el seu vot, tot amenaçant amb acomiadaments i retallades de sou.

Segons la sentència, l’empresari va incórrer en un delicte d’amenaces i va vulnerar la llibertat sindical.Les eleccions sindicals eren les primeres on es presentava un altre sindicat, UGT, que va acabar enduent-se quatre de cinc candidatures.

En un comunicat, CCOO recorda que els seus delegats “ja havien patit nombroses irregularitats i abusos en la constitució de la taula de les eleccions, comptaven amb diverses laudes i havien acudit també a la Inspecció de Treball i Seguretat Social per tal d’intentar redreçar la situació”.

Exit mobile version