Condemnat un empresari per amenaçar d’acomiadar treballadors si votaven CCOO

El jutge considera provat que l'empresari va incórrer en un delicte d'amenaces

Sense títol
Sense títol

Un jutjat penal 28 de Barcelona ha condemnat a tres mesos de presó un empresari que va amenaçar la plantilla d’acomiadar-ne un 25% si CCOO guanyava les eleccions sindicals del 2019. El jutge relata que el propietari de Groundl va convocar dues assemblees el setembre i el novembre de 2019 al magatzem del Prat de Llobregat, quan s’estava en ple procés d’eleccions sindicals, per tal de coaccionar la plantilla en el seu vot, tot amenaçant amb acomiadaments i retallades de sou.

Segons la sentència, l’empresari va incórrer en un delicte d’amenaces i va vulnerar la llibertat sindical.Les eleccions sindicals eren les primeres on es presentava un altre sindicat, UGT, que va acabar enduent-se quatre de cinc candidatures.

En un comunicat, CCOO recorda que els seus delegats “ja havien patit nombroses irregularitats i abusos en la constitució de la taula de les eleccions, comptaven amb diverses laudes i havien acudit també a la Inspecció de Treball i Seguretat Social per tal d’intentar redreçar la situació”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari