Site icon El Triangle

Colau finança amb 412.000 euros la cooperativa de la parella del regidor Marc Serra

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va finançar amb diners públics la cooperativa Fil a l’Agulla, de què és sòcia Lidia Casanovas Abancó, parella del regidor de Sants-Montjuïc i de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global del consistori barceloní, Marc Serra, informa Metrópoli Abierta. Segons la mateixa informació, l’entitat va rebre 412.267 euros entre el 2015 i el 2022, principalment a través de subvencions i contractes públics. Serra va ser assessor de Jaume Asens entre el 2016 i el 2019 i és un dels juristes que participen en el disseny de la defensa legal dels procediments oberts contra Colau.

Fil a l’Agulla SCCL ha subscrit 54 contractes amb l’administració de Colau per un import total de 180.628,69 euros, i ha rebut 21 subvencions municipals per un valor de 231.638,35 euros, afegeix Metrópoli Oberta. La cooperativa, segons explica a la seva pàgina web, treballa “per una societat més igualitària on les persones es puguin desenvolupar de forma integral i puguin establir relacions personals i grupals de manera més lliure i conscient, integrant el conflicte com a font d’aprenentatge”, i es dedica a la formació i l’acompanyament d’equips en organitzacions, amb un enfocament a la igualtat de gènere i la diversitat.

Tot i això, l’assignació de fons públics a aquesta cooperativa ha generat sospites de favoritisme i possible incompliment de normes ètiques i legals i, segons alguns juristes, els contractes i subvencions atorgats podrien incórrer en conflicte d’interessos i en delictes com prevaricació, malversació i tràfic d’influències. Els contractes menors, que representen al voltant del 15% de les contractacions municipals, es fan servir per adquirir serveis i subministraments per una quantitat inferior a 15.000 euros, sense necessitat d’un procés de licitació amb competència i publicitat.

L’Ajuntament de Barcelona ha respost aquestes acusacions amb amenaces legals, i no ha proporcionat informació clara. Marc Serra té un altre cas pendent amb la justícia per la presumptacomissió de delictes de coacció i prevaricació relacionats amb l’activitat immobiliària del fons finlandès Vauras.

Exit mobile version