Site icon El Triangle

La FAVB reclama al futur alcalde o alcaldessa de Barcelona una nova ordenança de terrasses

Un dels nous models de plataforma de terrassa de Barcelona (ACN)

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha reclamat al futur alcalde o alcaldessa de la ciutat un “compromís polític” per al proper mandat que impliqui impulsar una nova ordenança de terrasses per a la capital catalana. L’entitat ha demanat que la nova normativa limiti el nombre actual de taules a l’espai públic, en especial a les zones ja massificades per establiments, i que s’endureixin les sancions per evitar els incompliments.

La FAVB també reclama que la nova normativa implanti horaris compatibles amb la vida ciutadana; que tingui en compte l’accessibilitat; que estableixi unes taxes ajustades a la realitat de preus de la ciutat i que prohibeixi qualsevol mena de climatització. Alhora, ha exigit que es reforci l’àrea d’inspecció municipal i s’endureixi el règim sancionador per lluitar contra els elevats incompliments.

En un comunicat, el col·lectiu ha advertit que Barcelona és una “ciutat petita, molt densa i urbanitzada” on la lluita per l’espai públic és “intensa”, i ha criticat que en els darrers 13 anys s’han duplicat el nombre de llicències de terrasses, passant de 3.535 l’any 2010 a 6.501 aquest 2023. En aquest sentit, la FAVB ha assenyalat que la densitat de taules per hectàrea a la capital catalana és de gairebé tres, mentre que a altres capitals com Madrid és d’una, i que el cost de la taxa actual en les zones més comercials és d’1 euro per dia i taula.

Per a la FAVB, la pandèmia va posar sobre la taula “la necessitat i el dret” de la ciutadania de disposar de més carrers, places, parcs i jardins. Així, ha considerat que aquest conflicte es fa molt evident entre la restauració i els veïns i veïnes perquè “els espais de voreres i places estan sent fagocitats pel negoci privat”.

Exit mobile version