La FAVB reclama al futur alcalde o alcaldessa de Barcelona una nova ordenança de terrasses

L'entitat exigeix que es limiti el nombre de taules, s'adaptin els horaris a la vida ciutadana i s'endureixi el règim sancionador

Un dels nous models de plataforma de terrassa de Barcelona (ACN)

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha reclamat al futur alcalde o alcaldessa de la ciutat un “compromís polític” per al proper mandat que impliqui impulsar una nova ordenança de terrasses per a la capital catalana. L’entitat ha demanat que la nova normativa limiti el nombre actual de taules a l’espai públic, en especial a les zones ja massificades per establiments, i que s’endureixin les sancions per evitar els incompliments.

La FAVB també reclama que la nova normativa implanti horaris compatibles amb la vida ciutadana; que tingui en compte l’accessibilitat; que estableixi unes taxes ajustades a la realitat de preus de la ciutat i que prohibeixi qualsevol mena de climatització. Alhora, ha exigit que es reforci l’àrea d’inspecció municipal i s’endureixi el règim sancionador per lluitar contra els elevats incompliments.

En un comunicat, el col·lectiu ha advertit que Barcelona és una “ciutat petita, molt densa i urbanitzada” on la lluita per l’espai públic és “intensa”, i ha criticat que en els darrers 13 anys s’han duplicat el nombre de llicències de terrasses, passant de 3.535 l’any 2010 a 6.501 aquest 2023. En aquest sentit, la FAVB ha assenyalat que la densitat de taules per hectàrea a la capital catalana és de gairebé tres, mentre que a altres capitals com Madrid és d’una, i que el cost de la taxa actual en les zones més comercials és d’1 euro per dia i taula.

Per a la FAVB, la pandèmia va posar sobre la taula “la necessitat i el dret” de la ciutadania de disposar de més carrers, places, parcs i jardins. Així, ha considerat que aquest conflicte es fa molt evident entre la restauració i els veïns i veïnes perquè “els espais de voreres i places estan sent fagocitats pel negoci privat”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari