Site icon El Triangle

Quin llibre que s’acaba d’editar han de llegir les persones preocupades per l’emergència climàtica?

“En guerra per la vida”, de Josep Cabayol. Recull articles publicats per aquest periodista a Catalunya Plural, Crític i 15-15-15, a més d’un d’inèdit -“Estat del canvi climàtic”- que obre el llibre. “Crisi climàtica i transformació social. En guerra per la vida” l’ha editat en català i castellà l’editorial Montaber i serà presentat el proper dimecres a la llibreria Obaga (c/Girona 179, de Barcelona) a les 19 hores. En aquest acte intervindran Marta Rivera, investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques i membre de lPCC (Panell intergovernamental de Canvi Climàtic de Nacions Unides) i Ester González, periodista, filla de l’autor del llibre.

Cabayol, que va morir l’agost de l’any passat, es va convertir en la seva darrera etapa com a periodista i activista en un referent de la informació sobre canvi climàtic. En va deixar constància als nombrosos articles que va publicar, els programes de ràdio que va liderar o en els que va col·laborar, sobretot a Ràdio 4, i, finalment, en el documental 50 graus que va dirigir com a president de l’associació Solidaritat i Comunicació-SICOM. Va ser dels periodistes pioners a casa nostra en advertir dels terribles efectes que tenia i tindria l’emergència climàtica. Fugia del tremendisme apocalíptic però assenyalava que la Humanitat caminava cap al col·lapse i que calia prendre’s seriosament les mesures per mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar la nostra societat i els nostres hàbits socials als canvis que inexorablement comportarà.

“En guerra per la vida” és el seu llegat, imprescindible per aquells a qui preocupa l’emergència climàtica i el present i futur de la Humanitat.

Exit mobile version