Quin llibre que s’acaba d’editar han de llegir les persones preocupades per l’emergència climàtica?

“En guerra per la vida”, de Josep Cabayol. Recull articles publicats per aquest periodista a Catalunya Plural, Crític i 15-15-15, a més d’un d’inèdit -“Estat del canvi climàtic”- que obre el llibre. “Crisi climàtica i transformació social. En guerra per la vida” l’ha editat en català i castellà l’editorial Montaber i serà presentat el proper dimecres a la llibreria Obaga (c/Girona 179, de Barcelona) a les 19 hores. En aquest acte intervindran Marta Rivera, investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques i membre de lPCC (Panell intergovernamental de Canvi Climàtic de Nacions Unides) i Ester González, periodista, filla de l’autor del llibre.

Cabayol, que va morir l’agost de l’any passat, es va convertir en la seva darrera etapa com a periodista i activista en un referent de la informació sobre canvi climàtic. En va deixar constància als nombrosos articles que va publicar, els programes de ràdio que va liderar o en els que va col·laborar, sobretot a Ràdio 4, i, finalment, en el documental 50 graus que va dirigir com a president de l’associació Solidaritat i Comunicació-SICOM. Va ser dels periodistes pioners a casa nostra en advertir dels terribles efectes que tenia i tindria l’emergència climàtica. Fugia del tremendisme apocalíptic però assenyalava que la Humanitat caminava cap al col·lapse i que calia prendre’s seriosament les mesures per mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar la nostra societat i els nostres hàbits socials als canvis que inexorablement comportarà.

“En guerra per la vida” és el seu llegat, imprescindible per aquells a qui preocupa l’emergència climàtica i el present i futur de la Humanitat.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari