Site icon El Triangle

El Congrés insta el govern central a finançar la modernització del Canal d’Urgell

Sèquia del Canal d'Urgell

La Comissió d’Agricultura del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei que insta el govern d’Espanya a “participar en el finançament de la modernització dels regadius, concretament en els del Canal d’Urgell que impulsa la Generalitat”.

La iniciativa, promoguda per ERC i transaccionada amb el PSOE, ha tirat endavant amb els vots a favor de totes formacions tret del PP, els nou representants del qual s’han abstingut, i Ciutadans, l’únic representant del qual ha votat en contra.

Aquesta proposició, segons recull l’ACN, reclama a l’executiu de Pedro Sánchez que mantingui “un seguiment continu de la situació de la sequera, en coordinació amb les Organitzacions Professionals Agràries i altres administracions públiques, amb la finalitat de continuar adoptant mesures de suport al sector agrari i ramader en l’àmbit fiscal, laboral, financer i hidràulic”.

A més, el text proposa al govern central que “prossegueixi les tasques de millora de les línies d’assegurances de les explotacions agrícoles i ramaderes”.

Exit mobile version