Site icon El Triangle

Elena admet que Interior podia haver actuat “més ràpid” en el cas dels abusos a cinc mosses

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la seva compareixença al Parlament

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès aquest dimecres a la tarda que “es podia haver actuat més de pressa” en el cas del metge del Departament que hauria abusat de cinc mosses d’esquadra la tardor del 2019.

En una compareixença a la comissió d’Interior del Parlament, Elena ha explicat que des que va prendre possessió del càrrec el juny del 2021 s’ha intentat acompanyar emocionalment i jurídicament les víctimes, però ha reconegut que potser abans s’haurien d’haver pres altres mesures.

L’oposició, especialment PP i PSC, han retret als responsables d’Interior la falta de celeritat sobretot just després de la primera denúncia, i que no es prenguessin més mesures d’acompanyament a les víctimes i cautelars contra el metge.

El metge, acusat de tocaments per les agents, va ser condemnat el passat mes de desembre pel Jutjat Penal número 4 de Barcelona a dos anys de presó i inhabilitació, i a passar dos anys en llibertat vigilada, arran d’una de les denúncies. Segons difon Europa Press citant fonts properes als fets, no va entrar a la presó arran de la condemna perquè no tenia antecedents i està en espera de judici per les altres quatre denúncies.

La primera, sobre fets que van tenir lloc el setembre del 2019, va arribar el febrer del 2020, i Interior va obrir llavors un expedient disciplinari al facultatiu. El degoteig de denúncies va continuar el 2022, amb noves detencions i expedients disciplinaris.

El conseller Elena també ha anunciat que la Generalitat de Catalunya exercirà d’acusació particular en aquests casos de presumptes abusos sexuals.

Exit mobile version