Site icon El Triangle

Collboni diu que dialogarà “amb tothom” però que no governarà amb ningú que utilitzi Barcelona per anar “contra l’Estat”

Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona (ACN)

Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona (ACN).

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, afirma en una entrevista a l’ACN que està obert a dialogar “amb tothom” si guanya a les eleccions municipals del 28-M. Assenyala que la conjuntura política no és la del 2019 i creu que es va superant la política de blocs. Això sí, afirma que no governarà amb un partit que utilitzi l’Ajuntament per “fer proclames contra l’Estat” i defensa que si és alcalde farà “polítiques progressistes”.

El candidat fa gala de l’estabilitat i la “cohesió” del govern de coalició amb Barcelona en Comú, però critica que moltes mesures s’han pres “sense haver escoltat i dialogat suficient” i basant-se “en el prejudici ideològic”. També creu que és “incoherent” que Ada Colau es presenti a un tercer mandat i que ho fa perquè el projecte dels comuns és “personalista”.

Creixement econòmic, polítiques socials i “lleialtat” a l’estat

L’alcaldable del PSC constata que el més “honest” en un escenari que “ningú sap què passarà” el 28-M és plantejar sobre quina base vol arribar a acords. En aquest sentit, fixa tres ítems a l’hora de negociar possibles pactes si guanya: compromís amb el creixement econòmic, garantir les polítiques socials i de cohesió i “lleialtat” a l’Estat i les institucions europees.

“Jo no estaré amb un partit que converteixi l’Ajuntament en una plataforma per atacar l’Estat o fer proclames contra l’Estat o les institucions europees”, deixa clar. “Amb qui es pot fer la coalició? Ja veurem”, continua, i es mostra obert al diàleg amb diferents formacions.

Si no guanya, assegura, se n’anirà a l’oposició. Preguntat per si posa cap veto a algun partit, com ERC, Collboni diu que dialogarà “amb tots els partits democràtics”. Afortunadament, conclou, les coses han canviat “en positiu” després dels darrers anys, i cita com a mostra d’això l’acord de pressupostos de la Generalitat entre ERC i el PSC. Considera que el conflicte polític “s’ha canalitzat” i “hi ha un salt qualitatiu” que permet el diàleg.

Exit mobile version