Site icon El Triangle

Aquesta nit canviarà l’hora a l’horari d’estiu 2023

Rellotge (Pixabay)

Rellotge (Pixabay).

Com és habitual, la nit de l’últim diumenge de març, aquest any la nit del 25 al 26 de març, serà la del canvi de l’hora a l’horari d’estiu. Cal avançar el rellotge una hora en la matinada del dia 26: a les 2.00 hores passaran a ser les 3:00.

És recomanable avançar els rellotges abans d’anar a dormir per despertar-se el diumenge amb l’hora real. Començarà el dia i es farà fosc una hora després i tindrem més temps de llum solar a les tardes.

Algunes de les conseqüències probables pel canvi d’horari són fatiga, cansament general, somnolència durant el dia, dificultat per poder dormir a la nit, irritabilitat, falta de concentració i disminució del rendiment físic i intel·lectual.

Segons els experts a favor del canvi horari, suposa un estalvi energètic i econòmic. L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha indicat que s’aprofiten més les hores de sol, així que no es consumeix tanta energia elèctrica. Econòmicament, l’estalvi és de sis euros a l’any per llar, és a dir, 1.444 milions d’euros en total en els 24 milions de llars del país.

Exit mobile version