Site icon El Triangle

Incrementen les discriminacions per racisme i xenofòbia registrades a Barcelona

Oficina per la No Discriminació

El balanç anual de l’Oficina per la No Discriminació (OND) de Barcelona corresponent a l’any 2022 reflecteix un increment dels casos registrats de discriminació per racisme i xenofòbia, però un lleuger descens dels casos relatius a LGTBIfòbia.

Segons les dades d’aquest balanç, que també inclou casos de discriminació per raó de gènere, discapacitat, per motius ideològics, d’edat, de salut o de llengua, l’any passat l’OND va sumar 240 expedients sobre discriminació, una xifra similar a la del 2021. Els casos registrats de racisme i xenofòbia van passar de representar el 30% del total al 39%, mentre que els de LGTBIfòbia han baixat del 33% de fa dos anys al 22% de l’any passat, un descens que el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha interpretat com un efecte del protocol contra les agressions a aquest col·lectiu.

La vulneració del dret a la integritat moral és la principal forma de discriminació en ambdós tipus de casos: representa un 43% entre les discriminacions per racisme i xenofòbia i més de la meitat dels casos de LGTBIfòbia.

La resta d’expedients oberts per l’OND corresponen a discriminacions per motius de salut (9%), gènere (8%), discapacitat (8%), i ús de la llengua, posició socioeconòmica, motius ideològics o religiosos i per raó d’edat (cadascun dels darrers quatre tipus per sota del 3%).

Exit mobile version