Site icon El Triangle

Casado admet que no va contrastar les seves afirmacions sobre l’escola catalana

Pablo Casado

L’expresident del Partit Popular (PP) Pablo Casado ha reconegut aquest dilluns que no va contrastar el contingut de les seves afirmacions relatives a la suposada discriminació a alumnes castellanoparlants a l’escola catalana, segons han revelat fonts jurídiques sobre el judici on se l’acusa d’injúries, calúmnies i delicte d’odi.

L’exlíder del PP, que ha declarat per videoconferència durant més d’una hora, ha considerat “lícites” les seves afirmacions, que ha justificat relatant casos de presumpta discriminació, i ha dit que “Ho tornaria a fer”, en referència a aquelles paraules pronunciades el desembre del 2021 durant un acte del seu partit a la Corunya.

Llavors, arran de suposats casos de discriminació i assetjament a Sant Andreu de la Barca i Canet de Mar, Casado va dir que professors d’escola catalans no deixaven anar al lavabo a nens perquè parlaven castellà, que alguns alumnes ficaven pedres a les motxilles de companys castellanoparlants, i que els fills d’agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional patien assenyalaments a classe.

Durant la seva compareixença com a acusat d’aquest dilluns, l’exdirigent del PP ha especificat que va fer aquestes afirmacions basant-se en informacions publicades per mitjans de comunicació i que les va donar per bones sense verificar-les. Segons recull ABC, també ha esgrimit a favor seu el fet la Generalitat no s’hagués querellat contra aquests mitjans.

Exit mobile version