Site icon El Triangle

El govern català ha subvencionat la Fundació Pro Vida amb prop de 40.000 euros els dos darrers anys

El govern de la Generalitat ha subvencionat amb 39.866,01 euros la Fundació Pro Vida els anys 2021 i 2022. Aquests ajuts formen part de les que es van repartir aquells dos anys en el marc de la convocatòria de subvencions de projectes i activitats per a entitats en l’àmbit de polítiques socials. L’any 2021, el Departament de Drets Socials va donar 9.606 euros a la Fundació Pro Vida de Catalunya per “donar suport a 90 adolescents gestants (mares)” i 10.924,15 euros per “la higiene de lactants vulnerables”. Aquestes partides van ser de 9.606 euros i 9.729,86 euros l’any 2022.

Aquestes dades han estat comunicades per l’actual conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada. Els anys 2021 i 2022, però, la responsable del Departament de Drets Socials va ser Violant Cervera, de JxCat. Campuzano explica, en la seva resposta, que “els projectes subvencionats estan destinats a atendre infants i adolescents en situació de risc i a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones en situació de vulnerabilitat”.

La Fundació Pro Vida de Catalunya va ser fundada el 1987 per iniciativa d’unes tres-centes famílies. Resumeix la seva filosofia dient que “promovem el valor essencial, singular i social de la vida i dels drets humans inherents a ella, des de la seva concepció fins a la seva fi natural”. També ressalta que “atenem dones embarassades en situació de marginació, vulnerabilitat o altres dificultats, que busquen orientació i suport”.

Pro Vida ha organitzat i participat en campanyes contra la regulació de l’avortament argumentant que la interrupció voluntària de l’embaràs suposa “violència per a la mare i per al fill” i que “la facultat de decidir sobre la vida d’un embrió implica l’existència de dues categories d’éssers humans”. Ha arribat a comparar l’avortament amb l’esclavitud i la pena de mort.

Pro Vida ha aplaudit les mesures contra l’avortament proposades per Vox a la Junta de Castella i Lleó. “La reacció tan furibunda dels pro-mort en contra d’aquestes mesures és una mostra que són eficaces per evitar avortaments i ens dona la pista que aquest és el camí: mostra la veritat i oferir ajuda”, va declarar la presidenta de la Federació Espanyola d’Associacions Provida, Alicia Latorre.

Exit mobile version