El govern català ha subvencionat la Fundació Pro Vida amb prop de 40.000 euros els dos darrers anys

L’associació ha aplaudit les mesures contra l’avortament proposades per Vox a la Junta de Castella i Lleó

El govern de la Generalitat ha subvencionat amb 39.866,01 euros la Fundació Pro Vida els anys 2021 i 2022. Aquests ajuts formen part de les que es van repartir aquells dos anys en el marc de la convocatòria de subvencions de projectes i activitats per a entitats en l’àmbit de polítiques socials. L’any 2021, el Departament de Drets Socials va donar 9.606 euros a la Fundació Pro Vida de Catalunya per “donar suport a 90 adolescents gestants (mares)” i 10.924,15 euros per “la higiene de lactants vulnerables”. Aquestes partides van ser de 9.606 euros i 9.729,86 euros l’any 2022.

Aquestes dades han estat comunicades per l’actual conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada. Els anys 2021 i 2022, però, la responsable del Departament de Drets Socials va ser Violant Cervera, de JxCat. Campuzano explica, en la seva resposta, que “els projectes subvencionats estan destinats a atendre infants i adolescents en situació de risc i a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones en situació de vulnerabilitat”.

La Fundació Pro Vida de Catalunya va ser fundada el 1987 per iniciativa d’unes tres-centes famílies. Resumeix la seva filosofia dient que “promovem el valor essencial, singular i social de la vida i dels drets humans inherents a ella, des de la seva concepció fins a la seva fi natural”. També ressalta que “atenem dones embarassades en situació de marginació, vulnerabilitat o altres dificultats, que busquen orientació i suport”.

Pro Vida ha organitzat i participat en campanyes contra la regulació de l’avortament argumentant que la interrupció voluntària de l’embaràs suposa “violència per a la mare i per al fill” i que “la facultat de decidir sobre la vida d’un embrió implica l’existència de dues categories d’éssers humans”. Ha arribat a comparar l’avortament amb l’esclavitud i la pena de mort.

Pro Vida ha aplaudit les mesures contra l’avortament proposades per Vox a la Junta de Castella i Lleó. “La reacció tan furibunda dels pro-mort en contra d’aquestes mesures és una mostra que són eficaces per evitar avortaments i ens dona la pista que aquest és el camí: mostra la veritat i oferir ajuda”, va declarar la presidenta de la Federació Espanyola d’Associacions Provida, Alicia Latorre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides