Site icon El Triangle

Els catalans suspenen el govern d’Aragonès amb un 4,4

Autor: Rubén Moreno

La consellera Laura Vilagrà i el president del Govern, Pere Aragonès, durant el consell executiu

Els catalans posen de mitjana una nota de 4,4 sobre 10 al Govern de la Generalitat, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Tot i així, el 53% dels enquestats aprova la gestió de l’executiu presidit per Pere Aragonès. Es tracta d’una enquesta realitzada entre el desembre i el gener a 5.468 persones.

Pel que fa als simpatitzants dels partits, els d’ERC són els únics que aproven el Govern amb un 5,4; els votants de Junts li posen un 4,8; els del PSC, un 4,7; i els d’En Comú Podem, un 4,6. Els que menys valoren l’executiu són els simpatitzants de Vox (3,2) i del PP (3,3).

En referència als diferents àmbits d’actuació del Govern d’Aragonès, el més ben valorat és la promoció de la cultura i de la llengua catalana (5,6), i el transport públic (5). En canvi, a la cua hi ha l’actuació del Govern en la lluita contra la pobresa (4,3) i la lluita contra el canvi climàtic (4,2). Fins i tot els simpatitzants d’ERC suspenen el Govern en lluita contra el canvi climàtic i posen un 4,9 a la lluita contra la pobresa i la seguretat ciutadana.

D’altra banda, destaca que el 79% dels enquestats considera que el Govern no explica prou bé a la ciutadania el que fa i el per què. Només un 19% considera que ho fa bé. L’enquesta també pregunta per la valoració de la gestió dels governs municipals. En aquest cas, els ciutadans posen una mitjana de 4,9. I els municipis treuen millor nota com més petits són.

El Govern central tampoc aprova

La valoració dels enquestats pel que fa la gestió del Govern central és inferior, d’un 4 sobre 10 de mitjana. De fet, només l’aproven els simpatitzants dels partits que formen part de la coalició: PSC (5,8) i En Comú Podem (5,2). Els votants d’ERC el suspenen amb un 3,9, mentre que els que donen una nota més baixa són els simpatitzants de la CUP (2,7) i de Vox (2,7).

Exit mobile version