Els catalans suspenen el govern d’Aragonès amb un 4,4

Els enquestats pel CEO tampoc aproven l'executiu central, que rep un 4 de mitjana

Autor: Rubén Moreno
La consellera Laura Vilagrà i el president del Govern, Pere Aragonès, durant el consell executiu

Foto: ACN (Rubén Moreno)

Els catalans posen de mitjana una nota de 4,4 sobre 10 al Govern de la Generalitat, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Tot i així, el 53% dels enquestats aprova la gestió de l’executiu presidit per Pere Aragonès. Es tracta d’una enquesta realitzada entre el desembre i el gener a 5.468 persones.

Pel que fa als simpatitzants dels partits, els d’ERC són els únics que aproven el Govern amb un 5,4; els votants de Junts li posen un 4,8; els del PSC, un 4,7; i els d’En Comú Podem, un 4,6. Els que menys valoren l’executiu són els simpatitzants de Vox (3,2) i del PP (3,3).

En referència als diferents àmbits d’actuació del Govern d’Aragonès, el més ben valorat és la promoció de la cultura i de la llengua catalana (5,6), i el transport públic (5). En canvi, a la cua hi ha l’actuació del Govern en la lluita contra la pobresa (4,3) i la lluita contra el canvi climàtic (4,2). Fins i tot els simpatitzants d’ERC suspenen el Govern en lluita contra el canvi climàtic i posen un 4,9 a la lluita contra la pobresa i la seguretat ciutadana.

D’altra banda, destaca que el 79% dels enquestats considera que el Govern no explica prou bé a la ciutadania el que fa i el per què. Només un 19% considera que ho fa bé. L’enquesta també pregunta per la valoració de la gestió dels governs municipals. En aquest cas, els ciutadans posen una mitjana de 4,9. I els municipis treuen millor nota com més petits són.

El Govern central tampoc aprova

La valoració dels enquestats pel que fa la gestió del Govern central és inferior, d’un 4 sobre 10 de mitjana. De fet, només l’aproven els simpatitzants dels partits que formen part de la coalició: PSC (5,8) i En Comú Podem (5,2). Els votants d’ERC el suspenen amb un 3,9, mentre que els que donen una nota més baixa són els simpatitzants de la CUP (2,7) i de Vox (2,7).

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari