Site icon El Triangle

Salut regularà els aliments dels centres sanitaris perquè siguin més sans

El conseller de Salut, Manel Balcells

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest dijous que regularà els aliments que es poden comprar en hospitals i altres centres sanitaris amb l’objectiu d’oferir-ne de més sans.

La mesura, una instrucció del CatSalut impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, entrarà en vigor el 20 de febrer i afectarà els productes de les màquines expenedores, les cafeteries i els menjadors dels centres d’utilització pública.

En concret, el departament que encapçala el conseller Manel Balcells donarà prioritat als aliments que presentin menys quantitat de sal i sucres afegits, i més de fibra i greixos insaturats, així com a les begudes saludables, amb especial esment al subministrament d’aigua de la xarxa d’abastament potable, que aquesta instrucció preveu garantir.

L’objectiu, segons ha comunicat la conselleria, és garantir que els productes a disposició dels treballadors dels centres i dels familiars dels pacients proporcionen “una alimentació saludable i sostenible”; és a dir, que eviti també els envasos de plàstic.

Exit mobile version