Site icon El Triangle

El Parlament rebutja les esmenes a la totalitat als pressupostos

El ple del Parlament de Catalunya

El ple del Parlament celebra aquest dimarts el debat del projecte de llei de pressupostos en el qual es voten les cinc esmenes a la totalitat presentades per Junts, Vox, la CUP, el PP i Ciutadans, les quals no tiraran endavant perquè els grups que han pactat els comptes -ERC, PSC i En Comú Podem- superen la majoria absoluta i hi votaran en contra.

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha defensat el projecte de pressupostos i ha destacat el reforçament de l’atenció primària, el pacte per la indústria i les ajudes a les famílies. A més, ha assenyalat que el bloqueig dels comptes “no faria sinó accentuar els greuges econòmics que ja patim per un sistema de finançament injust i caduc”.

Per part de Junts, la diputada Mónica Sales ha assegurat que els comptes del Govern i el PSC “no són bons per a Catalunya”, i ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’incompliment dels acords d’investidura. Des de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant també ha criticat el pacte amb els socialistes i ha assenyalat la “ludopatia, la destrucció del territori i la biodiversitat, i la contaminació atmosfèrica” que, a parer seu, comporten els projectes exigits pel PSC i acceptats pel Govern. “Podeu aturar això”, ha dit als comuns.

Per la seva banda, el diputat de Vox Joan Garriga ha vinculat l’acord entre republicans, socialistes i comuns al renaixement del tripartit i ha augurat que “tornarà a portar un nou referèndum”, mentre que des de Ciutadans, el diputat Carlos Carrizosa ha assegurat que el pressupost suposa “pa per avui i fam per demà”, i que està “dissenyat per consolidar el poder d’ERC fins que tornin a declarar una altra vegada la independència”. Per part del PP, Alejandro Fernández ha afirmat que els comptes no solucionen problemes cabdals com les llistes d’espera de la sanitat i que tampoc generen “estabilitat política”.

Exit mobile version