Site icon El Triangle

50 personalitats, a favor que Barcelona trenqui amb Israel

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

Mig centenar de figures internacionals, entre les quals quatre Premis Nobel, donen suport a la suspensió de relacions entre l’Ajuntament de Barcelona i Israel que va anunciar l’alcaldessa Ada Colau.

A la llista hi ha els Premis Nobel Annie Ernaux, George P. Smith, Jody Williams i Mairead Maguire, que han signat una carta per donar suport a la posició de l’alcaldessa. També s’hi sumen els actors Mark Ruffalo, Susan Sarandon, Viggo Mortensen i Alia Shawkat, o les activistes Angela Davis, Arundhati Roy i Naomi Klein, i els músics Marianne Faithful, Peter Gabriel i Brian Eno.

A la carta, els signants recorden els ajuntaments que van ser pioners a tallar vincles amb l’apartheid a Sud-àfrica en el passat. I recullen que molts informes de les principals organitzacions internacionals de drets humans designen Israel com a estat d’apartheid i demanen mesures efectives per posar fi a la complicitat internacional de què gaudeix.

També creuen que la decisió de Barcelona hauria d’inspirar les institucions arreu del món a seguir aquest mateix camí contra l’opressió.

L’Ajuntament de Barcelona votarà si es recupera l’agermanament amb Tel-Aviv. L’oposició ha forçat un ple extraordinari després que la setmana passada Colau trenqués l’acord d’amistat que tenien amb la ciutat israeliana.

Exit mobile version