Site icon El Triangle

El CatSalut reclama 526 milions a dos fabricants de bolquers per haver pactat preus

El conseller Manel Balcells

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha demandat dues empreses fabricants de bolquers per a adults per haver pactat preus a l’alça almenys entre els anys 1996 i 2004. La reclamació s’enfila fins als 526 milions d’euros, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, un import resultant de sumar als 320 milions d’increment de preus 206 milions més corresponents a la inflació.

La demanda, interposada el setembre i admesa a tràmit per un jutjat de Barcelona, es dirigeix contra Hartmann i Essity, les quals van ser condemnades com a integrants d’un càrtel juntament amb sis fabricants més.

El 2019, el Tribunal Suprem va ratificar la sanció de 128,8 milions que, l’any 2016, havia imposat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMV) als vuit fabricants i a la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN).

Competència, de fet, va concloure que aquest grup d’empreses, funcionant com un càrtel, havia provocat que les administracions paguessin a través de farmàcies, aproximadament, el doble del preu pagat per la via de les licitacions públiques.

Procter&Gamble, Indas, Essity, Hartmann, Ontex, Barna Import Medica i Textil Planas Oliveras van ser les empreses condemnades, però algunes van evitar la multa per haver col·laborat amb la investigació del cas.

Exit mobile version