Site icon El Triangle

Detingut un dirigent de l’ANC com a presumpte autor de pintades contra el PSC

Martí Claret

Els Mossos d’Esquadra han detingut Martí Claret, membre del secretariat nacional de l’ANC, com a presumpte autor de pintades al Consell Comarcal de l’Anoia contra la gestió del PSC, que governa la institució supramunicipal amb Junts.

La pintada atribuida a Claret exigia dimissions per impagaments de nòmines en la institució, una responsabilitat del PSC, amb el missatge “1 president, 5 VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO, 4 UGT, O dimissions”. El Consell Comarcal i el PSC van deunciar que, d’aqueta manera, s’havia malmès un edifici històric.

Claret no es va presentar a declarar el passat mes de desembre en una causa on afronta una possible condemna de sis mesos a tres anys de presó per un delicte contra el patrimoni i un altre de danys.

El dirigent de l’ANC ha anunciat, amb un vídeo preparat amb altel·lació, que l’han detingut per denunciar per “mala praxis” del Consell Comarcal, i hi acusa el PSC de “criminalitzar el jovent que lluita i s’organitza en aquesta ciutat” i d’”utilitzar la complicitat de mitjans d’extrema dreta”.

“Fem que l’acusació canviï de bàndol”, ha demanat en el mateix missatge, amb què convoca una mobilitació, aquest dilluns, a la plaça Sant Miquel d’Igualada “per defensar la nostra innocència”.

A més de Claret, que ha quedat en llibertat aquest migdia després de declarar, el cas també afecta un altre activista, Joan Mangues (ERC).

Exit mobile version