Site icon El Triangle

Salvem Solius s’oposa que l’abocador es converteixi en planta de transferència per les deixalles

Salvem Solius s’oposa a l’acord de Generalitat i 15 ajuntaments per convertir l’abocador en planta de transferència per les deixalles després de ser clausurat. L’organització ha criticat que la decisió “beneficia directament” l’empresa GBI, que explota el complex, i li permet mantenir l’activitat “sense disposar d’un contracte públic vàlid i vigent”.

L’entitat ha exigit a l’Agència de Residus de la Generalitat que compleixi la segona sentència que a més d’obligar a tancar el dipòsit també afecta la resta del complex, inclosa la planta de compostatge: “El Govern ha d’acordar immediatament el tancament de totes les activitats”.

L’acord entre la Generalitat i els 15 ajuntaments que aboquen residus a Solius és que quan el dipòsit es tanqui, el 13 de febrer, el complex es converteixi en una planta de transferència. Els municipis continuaran portant les deixalles a l’abocador i aquestes es derivaran als abocadors de Vacarisses (Vallès Occidental) i Lloret de Mar (Selva). Torroella de Montgrí no ho farà així i portarà les escombraries a Pedret i Marzà (Alt Empordà).

 

Exit mobile version