Site icon El Triangle

ERC proposa un suport del 55% en un referèndum per assolir la independència de Catalunya

Junqueras acompanyat d'Aragonès en una imatge d'arxiu

ERC ha fet públiques les condicions que vol proposar al govern espanyol per a un referèndum d’independència pactat. El text fixa un mínim del 55% perquè guanyi el sí -com es va fixar en el referèndum de Montenegro-, una participació que superi el 50%, dret a vot per als residents majors de setze anys, una pregunta clara i l’obertura de negociacions amb l’Estat si guanya el sí a la independència.

El partit assegura que el referèndum d’independència és “la millor via per guanyar la República Catalana” i creu que cal “articular la majoria del 80% favorable al referèndum” per portar-lo a la taula de diàleg.

La proposta la recull la ponència política que ara inicia un procés d’esmenes i que ERC preveu aprovar al congrés del partit, a finals de gener. La intenció és que el referèndum arribi l’any vinent a la taula de negociació amb el govern espanyol.

En la proposta, Esquerra defensa que cal “reimpulsar la majoria social de l’1 i el 3 d’octubre” del 2017, i fer-ho al voltant “del consens social més gran al nostre país, la celebració d’un referèndum d’independència”.

Així, aposta per arribar a un Acord de Claredat -que el president Pere Aragonès va plantejar al Parlament i va quedar eclipsat per la trencadissa amb Junts- i fixar les condicions a partir d'”un debat i consecució d’un consens a Catalunya”.

Exit mobile version