ERC proposa un suport del 55% en un referèndum per assolir la independència de Catalunya

Així ho diu la ponència política que preveu aprovar al congrés del partit al mes de gener

Junqueras acompanyat d'Aragonès en una imatge d'arxiu

ERC ha fet públiques les condicions que vol proposar al govern espanyol per a un referèndum d’independència pactat. El text fixa un mínim del 55% perquè guanyi el sí -com es va fixar en el referèndum de Montenegro-, una participació que superi el 50%, dret a vot per als residents majors de setze anys, una pregunta clara i l’obertura de negociacions amb l’Estat si guanya el sí a la independència.

El partit assegura que el referèndum d’independència és “la millor via per guanyar la República Catalana” i creu que cal “articular la majoria del 80% favorable al referèndum” per portar-lo a la taula de diàleg.

La proposta la recull la ponència política que ara inicia un procés d’esmenes i que ERC preveu aprovar al congrés del partit, a finals de gener. La intenció és que el referèndum arribi l’any vinent a la taula de negociació amb el govern espanyol.

En la proposta, Esquerra defensa que cal “reimpulsar la majoria social de l’1 i el 3 d’octubre” del 2017, i fer-ho al voltant “del consens social més gran al nostre país, la celebració d’un referèndum d’independència”.

Així, aposta per arribar a un Acord de Claredat -que el president Pere Aragonès va plantejar al Parlament i va quedar eclipsat per la trencadissa amb Junts- i fixar les condicions a partir d'”un debat i consecució d’un consens a Catalunya”.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari