Site icon El Triangle

El govern evita respondre si prefereix pactar amb el PSC que prorrogar els pressupostos

Pere Aragonès

Pere Aragonès

El govern de la Generalitat considera que serà “molt difícil” complir el calendari previst per a l’aprovació dels pressupostos del 2023, també pel que fa a la presentació del projecte, segons ha comunicat la portaveu Patrícia Plaja, que ha afegit que són optimistes quant a l’aprovació dels comptes.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern d’aquest dimarts, Plaja ha evitat aclarir si l’executiu contempla l’aprovació dels pressupostos amb el suport del PSC com a alternativa preferent a la pròrroga dels comptes d’enguany.

En canvi, ha respost que l’executiu de Pere Aragonès és optimista sobre l’eventual suport de Junts, CUP i En Comú Podem als comptes, i que ara treballa només sobre aquest escenari i amb l’objectiu de “demorar-los el mínim possible”. De fet, ha indicat que espera un “exercici de responsabilitat” en aquest sentit per part dels que ha denominat els “partits prioritaris per tirar-los endavant”.

El govern català s’ha pronunciat en aquests termes després que el cap de l’oposició, Salvador Illa (PSC), declarés a TV3 que si no hi ha pressupostos, amb el vot en contra del PSC, “la responsabilitat” és del president Aragonès “perquè fa un mes dient-li que estic disposat a enraonar”.

Exit mobile version