Site icon El Triangle

Es retira el mobiliari de les platges metropolitanes com a protecció pels temporals

Retirada del mobiliari de les platges

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat les actuacions per retirar part del mobiliari i dels equipaments de les platges metropolitanes que s’utilitzen durant l’estiu, com a mode de prevenció respecte als temporals associats a la tardor i l’hivern. Les tasques s’allargaran fins a finals d’octubre i es duran a terme gradualment, a mesura que els diversos municipis finalitzin la temporada de bany i la prestació dels serveis de vigilància.

Com ha explicat el cap del Servei de Platges de l’AMB, Daniel Palacios, es retiraran els mòduls de salvament, els lavabos i vestidors, les cadires de vigilància, les passeres i plataformes, i altres elements que puguin patir afectacions i suposar un risc en cas de temporal. No obstant això, Palacios ha assenyalat que gran part dels equipaments continuaran a disposició dels usuaris durant la resta de l’any, ja que “les platges metropolitanes són un gran espai públic també durant la temporada baixa” i la gestió que se’n fa “s’adapta a un ús continu els 365 dies de l’any, que va més enllà de prendre el sol i banyar-se”.

Incrementa l’afluència nocturna a les platges

El cap del Servei de Platges de l’AMB ha destacat que aquesta darrera temporada d’estiu s’ha constatat un “canvi d’usos” a les platges metropolitanes i que ha incrementat notablement l’afluència d’usuaris en hores nocturnes que fugien de les altes temperatures registrades. “Cada vegada tenim un públic que va més tard a la platja a causa de la calor que ha fet”, ha afirmat Palacios, que ha indicat que les nits tropicals han crescut exponencialment en els últims anys, passant d’unes 10 o 20 durant l’estiu a registrar-ne més d’un centenar.

L’allargament de la temporada d’estiu a causa de les altes temperatures i l’increment de visitants nocturns ha condicionat les tasques de neteja i manteniment de les platges, les quals han començat més tard. A més, l’AMB ha reforçat la neteja manual per donar cobertura a les zones que no es poden netejar amb maquinària a causa de l’afluència de gent.

Exit mobile version