Site icon El Triangle

Arxivada l’extradició del ‘youtuber’ que Ucraïna reclamava per alta traïció

Anatoly Shariy

09El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat el procediment de l’extradició del youtuber establert a Catalunya Anatoly Shariy, acusat i reclamat per Ucraïna per alta traïció i incitació a l’odi.

La interlocutòria, avançada pel Diari de Tarragona aquest dimecres, s’alinea amb el criteri de la Fiscalia i ordena l’arxivament perquès les autoritats ucraïneses situen ara Shariy a Itàlia.

En canvi, la defensa -rep l’assistència de l’advocat Gonzalo Boye- sosté que el youtuber no ha abandonat el territori espanyol, on havia de comparèixer cada 15 dies en els jutjats, i es troba a Roda de Berà.

Shariy va quedar en llibertat amb càrrecs el passat mes de maig després d’haver estat detingut a casa seva, en compliment d’una ordre internacional de cerca i captura.

El Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU), que va anunciar aquella detenció de Shariy amb un comunicat, li atribueix la difusió d’un discurs d’odi contrari a la seguretat nacional d’Ucraïna.

Shariy, per la seva part, ha acusat el Ministeri de l’Interior d’Ucraïna d’haver-lo amenaçat dient que el trobarien a Europa.

Exit mobile version