Site icon El Triangle

Salvador Illa proposa al govern espanyol el traspàs de Rodalies

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

El PSC proposa reclamar al govern central el traspàs de Rodalies de Catalunya a la Generalitat i defensa que el Ministeri de Transports i la vicepresidència del Govern arribin a un acord per fer-ho abans que s’acabi l’any.

Així es desprèn d’una de les propostes de resolució presentades pel PSC de Salvador Illa al debat de política general al Parlament, registrades aquest dimecres i que es votaran aquest divendres.

El traspàs de Rodalies és una de les reivindicacions històriques del moviment independentista i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ho ha reclamat en nombroses ocasions aquesta legislatura.

El text dels socialistes catalans insta el Govern a pactar amb la Moncloa “el model de traspàs de recursos econòmics necessaris per a l’adequada gestió dels serveis ferroviaris que siguin competència de la Generalitat”, així com “la titularitat de les infraestructures”.

El traspàs dels recursos econòmics haurà de complementar-se, segons el PSC, amb “una revisió del pla de Rodalies 2020-2030” que “garanteixi la coherència en els projectes de millora”.

A més, el PSC també insta el Govern a pactar amb Renfe “les actuacions necessàries per adquirir i millorar els trens i els tallers” mentre la Generalitat no tingui els d’un altre operador.

Exit mobile version