Site icon El Triangle

Junts pressiona ERC pel front comú a Madrid

Josep Rius

Junts per Catalunya ha reprès aquest dilluns la pressió sobre ERC per formar un front comú independentista a Madrid. Esgrimint els resultats de les eleccions andaluses, els pitjors del PSOE en aquest territori, el portaveu de Junts, Josep Rius, ha dit que es tracta d’una “segona oportunitat” i ha reclamat a ERC que no faci servir Vox com a “excusa” per donar suport al govern de Pedro Sánchez “a canvi de res”.

Rius ha argumentat que la por a Vox “ja no mobilitza les esquerres” i que el fet de donar estabilitat al govern de Sánchez no impedeix que “la dreta continuï pujant”, després que el PP obtingués una victòria per majoria absoluta a Andalusia. El portaveu juntista ha indicat que ara “l’amenaça” d’un govern del PP a Madrid “és més real”.

Junts, a través del seu portaveu, també ha carregat contra la taula de diàleg, dient que no pot ser “silenciadora”, i ha anunciat la presentació d’una moció al Parlament de Catalunya perquè no s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat si el govern d’Espanya no executa les inversions compromeses a Catalunya.

Exit mobile version