Site icon El Triangle

El Clínic detecta el primer possible cas de verola del mico a Catalunya

Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital Clínic investiga el primer possible cas d’infecció de verola del mico a Barcelona. S’estan analitzant les proves clíniques que s’han practicat al pacient per confirmar si es tracta del primer contagi del virus a Catalunya de la malaltia emergent que ha començat a escampar-se en diferents països en les últimes setmanes, segons ha informat El Periódico.

Per la seva banda, el Departament de Salut s’ha limitat a indicar aquesta tarda que no consta per ara cap cas diagnosticat al principat. Justament avui, la conselleria ha considerat que és probable que la infecció es detecti també a Catalunya.

La infecció ja s’ha identificat en pacients que han donat positiu en altres punts de l’Estat espanyol, a més d’altres països europeus, com el Regne Unit, on va saltar la primera alerta el 18 de maig, amb 4 casos confirmats. El Ministeri de Sanitat espanyol ha informat aquest matí que s’han confirmat set infeccions de verola del mico i, a banda, hi ha 23 mostres més que han donat positiu a una verola no humana i que ara s’han de seqüenciar per determinar quina mena de verola és.

La xifra de contagis a l’Estat, però, han augmentat aquesta tarda. La Comunitat de Madrid ha detectat 30 casos positius de verola del mico confirmats amb PCR i 15 sospitosos més, segons fonts del govern autonòmic. La Direcció General de Salut Pública madrilenya han identificat una sauna de Madrid com a focus de la majoria de positius detectats fins ara. Espanya s’ha convertit en les darreres hores en el país amb més casos del món després de l’Àfrica.

Exit mobile version