El Clínic detecta el primer possible cas de verola del mico a Catalunya

Espanya s'ha convertit en les darreres hores en el país amb més casos del món després de l'Àfrica

Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital Clínic investiga el primer possible cas d’infecció de verola del mico a Barcelona. S’estan analitzant les proves clíniques que s’han practicat al pacient per confirmar si es tracta del primer contagi del virus a Catalunya de la malaltia emergent que ha començat a escampar-se en diferents països en les últimes setmanes, segons ha informat El Periódico.

Per la seva banda, el Departament de Salut s’ha limitat a indicar aquesta tarda que no consta per ara cap cas diagnosticat al principat. Justament avui, la conselleria ha considerat que és probable que la infecció es detecti també a Catalunya.

La infecció ja s’ha identificat en pacients que han donat positiu en altres punts de l’Estat espanyol, a més d’altres països europeus, com el Regne Unit, on va saltar la primera alerta el 18 de maig, amb 4 casos confirmats. El Ministeri de Sanitat espanyol ha informat aquest matí que s’han confirmat set infeccions de verola del mico i, a banda, hi ha 23 mostres més que han donat positiu a una verola no humana i que ara s’han de seqüenciar per determinar quina mena de verola és.

La xifra de contagis a l’Estat, però, han augmentat aquesta tarda. La Comunitat de Madrid ha detectat 30 casos positius de verola del mico confirmats amb PCR i 15 sospitosos més, segons fonts del govern autonòmic. La Direcció General de Salut Pública madrilenya han identificat una sauna de Madrid com a focus de la majoria de positius detectats fins ara. Espanya s’ha convertit en les darreres hores en el país amb més casos del món després de l’Àfrica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.