Site icon El Triangle

Borràs aposta per sotmetre a la militància de Junts el pacte de govern amb ERC

La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La presidenta del Parlament i candidata a presidir Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, ha posat sobre la taula la possibilitat que la nova direcció del partit consulti a la militància si es manté o no el pacte de govern amb ERC. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de la Cambra catalana ha defensat que cal fer una auditoria “seriosa” i “amb dades” per contrastar el que es va acordar fa un any i “on som”.

Borràs ha manifestat que totes les decisions “fonamentals” s’han de consultar amb la militància i ha assegurat que el que es decideixi “sempre és vinculant”. En aquest sentit, la candidata a la presidència de Junts ha recordat que la militància també va avalar l’acord de coalició amb ERC. Pel que fa al pacte de Junts amb el PSC a la Diputació de Barcelona, Borràs ha manifestat que ella no l’hauria fet mai.

Per la seva banda, l’exconseller Jordi Turull, candidat a la secretaria general de Junts, ha apostat perquè el partit faci una “avaluació” d’aquest pacte en la Diputació i el posi també en mans de la militància. En declaracions a TV3, Turull ha apostat per parlar “amb tots els interessats” i, a partir d’aquí, “prendre una decisió”.

Exit mobile version